Teraz
+11°
Główna
Najnowsze
Logowanie
00:00
03:00
Policzki wołowe
Kania jest dobra na wszystko
Szybka chińszczyzna dla początkujących
Fasolka jest dobra na wszystko
Galareta z nóżek - wcale nie taka błaha sprawa
Chleb nasz powszedni z własnego pieca
Trochę trzeba było czekać, ale są: kurki!!! Lubię włóczyć się po lesie, ale grzybiarskim ekspertem nie jestem. Moim zdaniem kurki występują głównie na ryneczku albo u dobrych ludzi sprzedających je przy drodze... W sezonie wchodzę z nimi w na tyle dobrą komitywę, że nawet do siebie dzwonimy (...)
Bataty z pesto - kartofle nie muszą być nudne... W jedzeniu ziemniaków to my jesteśmy światowej klasy ekspertami, ale dziś ponamawiam na przetestowanie, co też w tym fascynującym temacie mają do zaoferowania nasi bliźni z Ameryki Południowej. Otóż okazuje się, że radzą sobie świetnie! (...)
Churros - hiszpańskie cienkie pączki To co, Łaskawi Państwo, sylwetka gotowa na wakacyjne plażowanie? Tak, żeby się w kostiumik zmieścić, kaloryferkiem damom zaimponować? Biegane było, odchudzane było, dietka była? No i teraz wszystko na darmo, bo dzisiaj fundujemy sobie churros. Cudny hiszpański deser. Będzie masło, (...)
Najlepsza pora na bób O tej porze roku na moim stole gości niemal co drugi dzień. Po prostu ugotować, lekko posolić, postawić w zasięgu ręki i chrupać jak pestki słonecznika. Zrobić spaghetti. Pastę do kanapek. Usmażyć z boczkiem i czosnkiem. Zupełny kulinarny samograj. Łaskawi (...)