To już druga edycja imprezy z Browarem Zakładowym. Sobota i niedziela będą świetną okazją żeby dowiedzieć się czegoś na temat prawdziwego piwa, które nie powstaje w wielkiej fabryce, ale w małym rzemieślniczym browarze. O swojej pracy i pasji opowiedzą sami piwowarzy, Michał Pater i Jarosław Ośka. Będzie okazja zajrzeć do wnętrz browaru, zadać pytania i co najważniejsze napić się dobrego piwa. Od początku swojej działalności Browar Zakładowy wypuścił na rynek już ponad 20 trunków w różnych stylach.
Chcemy pokazać, że piwo to nie tylko „złocisty trunek” jak często się o nim mówi. Nasze piwa różnią się od tych z wielkich koncernów. Mają wyraźny smak i aromat. Jeśli ktoś nigdy nie próbował prawdziwego piwa, podczas naszej imprezy może dokonać dużego odkrycia - wyjaśnia Bartłomiej Czarnomski, właściciel Browaru Zakładowego.
Podobnie jak w ubiegłym roku przed browarem staną stoły i duży grill. Każdy będzie miał okazję zjeść grillowane mięso lub pstrąga z pobliskiej hodowli i napić się świeżego piwa z 8 kranów. Wśród nich nie zabraknie mocno chmielowego IPA czyli „Produktu Wzorcowego”, piwa z dodatkiem herbaty „Plan Wykonany” czy naszych mocarzy, czyli „Destruktora” (barley wine) i „Pana Kierownika” (russian imperial stout). Na miejscu będzie można kupić również butelki, koszulki i etykiety.
Z okazji Majówki piwowarzy przygotowali coś specjalnego.
W sobotę i niedzielę premierowo pojawi się „Kombinator”. To belgijski witbier. Piwo pszeniczne do którego dodaliśmy m.in. skórki z pomarańczy i kolendrę. Bardzo orzeźwiające i owocowe – tłumaczy Bartłomiej Czarnomski.
Majówka z Browarem Zakładowym (ul. Przemysłowa 43, Poniatowa) - 13-14 maja od godziny 12:00. Wstęp na imprezę jest darmowy
Wideo z ubiegłorocznej edycji:
Żyjecie? :) To były dwa dni pod znakiem dobrej zabawy. Jak widać Poniatowa, Lublin i region mają sporo fanów piw rzemieślniczych. Nigdy w to nie wątpiliśmy, ale przebiliście nasze oczekiwania. Było nam bardzo miło Was gościć. Od całej ekipy głośne: DZIĘKUJEMY! Napiszcie jak Wam się podobało i które piwo smakowało najbardziej :)
Opublikowany przez Browar Zakładowy na 9 maja 2016