reklama

Majówka z Browarem Zakładowym 2017

Opublikowano:
Autor:

Majówka z Browarem Zakładowym 2017 - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościŚwieże piwo, potrawy z grilla i wypoczynek tuż przy lesie. A do tego możliwość zwiedzania browaru w którym powstaje ponad 20. różnych piw rzemieślniczych. Już w najbliższy weekend Browar Zakładowy z Poniatowej otwiera drzwi i zaprasza na majówkę.

To już druga edycja imprezy z Browarem Zakładowym. Sobota i niedziela będą świetną okazją żeby dowiedzieć się czegoś na temat prawdziwego piwa, które nie powstaje w wielkiej fabryce, ale w małym rzemieślniczym browarze. O swojej pracy i pasji opowiedzą sami piwowarzy, Michał Pater i Jarosław Ośka. Będzie okazja zajrzeć do wnętrz browaru, zadać pytania i co najważniejsze napić się dobrego piwa. Od początku swojej działalności Browar Zakładowy wypuścił na rynek już ponad 20 trunków w różnych stylach.

Chcemy pokazać, że piwo to nie tylko „złocisty trunek” jak często się o nim mówi. Nasze piwa różnią się od tych z wielkich koncernów. Mają wyraźny smak i aromat. Jeśli ktoś nigdy nie próbował prawdziwego piwa, podczas naszej imprezy może dokonać dużego odkrycia - wyjaśnia Bartłomiej Czarnomski, właściciel Browaru Zakładowego. 

Podobnie jak w ubiegłym roku przed browarem staną stoły i duży grill. Każdy będzie miał okazję zjeść grillowane mięso lub pstrąga z pobliskiej hodowli i napić się świeżego piwa z 8 kranów. Wśród nich nie zabraknie mocno chmielowego IPA czyli „Produktu Wzorcowego”, piwa z dodatkiem herbaty „Plan Wykonany” czy naszych mocarzy, czyli „Destruktora” (barley wine) i „Pana Kierownika” (russian imperial stout). Na miejscu będzie można kupić również butelki, koszulki i etykiety.

Z okazji Majówki piwowarzy przygotowali coś specjalnego.

W sobotę i niedzielę premierowo pojawi się „Kombinator”. To belgijski witbier. Piwo pszeniczne do którego dodaliśmy m.in. skórki z pomarańczy i kolendrę. Bardzo orzeźwiające i owocowe – tłumaczy Bartłomiej Czarnomski.

Majówka z Browarem Zakładowym (ul. Przemysłowa 43, Poniatowa) - 13-14 maja od godziny 12:00. Wstęp na imprezę jest darmowy

Wideo z ubiegłorocznej edycji:

Żyjecie? :) To były dwa dni pod znakiem dobrej zabawy. Jak widać Poniatowa, Lublin i region mają sporo fanów piw rzemieślniczych. Nigdy w to nie wątpiliśmy, ale przebiliście nasze oczekiwania. Było nam bardzo miło Was gościć. Od całej ekipy głośne: DZIĘKUJEMY! Napiszcie jak Wam się podobało i które piwo smakowało najbardziej :)

Opublikowany przez Browar Zakładowy na 9 maja 2016

Więcej informacji udziela Bartłomiej Czarnomski, tel.  730 734 343 oraz na stronach: 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE