Stowarzyszenie Niezłomna Polska - Dobre Słowo nie zwalnia tempa. Kolejny weekend i szykuje się kolejna impreza. Tym razem w ramach projektu „Warsztaty kulinarne z EtnoPolska2021” dofinansowanego przez Narodowe Centrum Kultury.
- Chcemy serdecznie zaprosić wszystkich na warsztaty kulinarne, podczas których będziemy starali się odkryć naszą lokalną i regionalną kuchnię – zachęca Michał Kramek, prezes stowarzyszenia. - Jeśli lubisz dobrze zjeść, jesteś otwarty na ciekawe pomysły kulinarne, a przy okazji chcesz dowiedzieć się czegoś o zdrowym odżywaniu to świetny sposób na spędzenie dnia – dodaje.
Warsztaty poprowadzą Konstanty Czarnecki, szef kuchni restauracji Miło Smaki Kaukazu w Poniatowej, Teresa Kucharczyk, szefowa kuchni hotelu Zacisze w Opolu Lubelskim oraz Magdalena Stachyra z Koła Gospodyń Wiejskich w Kowali Drugiej. Sobota, godz. 14, Centrum Kultury Promocji i Turystyki w Poniatowej.
Warsztaty to nie jedyna propozycja dla mieszkańców. Poniatowskie stowarzyszenie zaprasza również wszystkich chętnych do udziału w konkursie kulinarnym „Smaki dzieciństwa”. Zadanie jest proste. Trzeba przygotować ulubioną potrawę sprzed lat i przynieść ją wraz z przepisem do CKPiT. Konkurs trwa od soboty, godz. 14 do niedzieli godz. 13.30. Zestaw garnków, patelni i blender czekają na zwycięzców.
A wybierze ich Jacek Jakubczak, szef lubelskich kucharzy. Przy okazji wystąpi z pokazem kulinarnym. Będzie serwował m.in. placuszki z kaszy gryczanej z ziołami, wątróbki drobiowe z truskawkami w sosie cydrowym, chłodnik biały z ogórkiem i zupę z karpia.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.