reklama
reklama

Łaziska: Od matematyka do cukiernika. Artystyczne słodkości pani Ani

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: AC

Łaziska: Od matematyka do cukiernika. Artystyczne słodkości pani Ani - Zdjęcie główne

Pani Anna Jakubczyk prezentowała swoje wypieki na Gali Ślubnej w Piotrawinie. Makaroniki, eklery, ciasteczkowe lizaki i lody wyglądały i smakowały obłędnie | foto AC

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Informacje opolskieTak samo, jak smak liczy się również wygląd ciast i deserów. - Bo wiadomo, że je się oczami – mówi właścicielka pracowni cukierniczej "Wypiek Natury".
reklama

reklama

Anna Jakubczyk z Łazisk z wykształcenia jest matematykiem. W zawodzie obecnie jednak nie pracuje. Ale swego czasu uczyła w Szkole Podstawowej w Kamieniu. Jednak cztery lata temu postanowiła założyć pracownię cukierniczą. Nazwała ją "Wypiek Natury".

 

- Od zawsze cukiernictwo było moją pasją, którą bardzo lubiłam. I zawsze o dziwo, nawet jak się nie przykładałam do pieczenia, wychodziło mi to ekstra. Każdy mówił, że mam dryg do tego – opowiada pani Ania. - Gdy urodziłam córkę, więcej czasu spędzałam w domu, no i tak się zaczęło. Pierwszy tort to był na jej roczek – wspomina.  

reklama

Na początku specjalizowała się głównie w tortach okolicznościowych. Natomiast teraz coraz bardziej próbuję rozkręcić słodkie stoły na wesela i większe uroczystości rodzinne. Jak sama mówi, kręci ją dekorowanie deserów i ciast.

A te, które wyszły spod jej ręki, wyglądając wręcz jak sztuczne. Są tak ładne, że aż szkoda ich jeść. Tak, jak te małe, czerwone jabłuszka. Każde z nich skrywa w środku znaną szarlotkę.

reklama

 

- Każdemu trzeba poświecić mnóstwo uwagi i cierpliwości, bo każdy musi być osobno udekorowany. Każdy trzeba z osobna, indywidualnie potraktować. Myślę, że smak i wygląd rekompensują całą pracę – przyznaje właścicielka pracowni cukierniczej z Łazisk.

Pani Ania inspiracji szuka na Instagramie i szkoleniach, na które bardzo często wyjeżdża. Tam wymienia się recepturami z innymi cukiernikami. Bardzo dużą uwagę przykłada również do składników, z których wykonuje swoje małe arcydzieła. Muszą być naturalne i bardzo dobrej jakości.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama