Celem zajęć była nauka przygotowywania kopytek i kluseczków śląskich oraz doskonalenie pracy w zespole. Dzieci z ogromnym entuzjazmem zagniatały ciasto, kroiły i formowały kluski, a przy tym świetnie się bawiły.
– Wreszcie można było ubrudzić ręce i nikt nie miał pretensji! – śmiali się uczestnicy.
Tace wypełniały się w błyskawicznym tempie, a czas oczekiwania na ugotowanie własnych wyrobów wypełniły wspólne zabawy. Degustacja okazała się prawdziwym świętem smaków – jedni wybierali kluski z masełkiem, inni na słodko, a jeszcze inni ze skwarkami. Dzieci zajadały się z apetytem, powtarzając: „Pycha! Ale dobre! Superowskie!”.
Na stołach nie zabrakło też deserów – pączusiów, ciast i napojów przygotowanych przez Panie z KGIGW. Na zakończenie każdy uczestnik otrzymał mały pakiet smakowitości „na wynos” dla swojej rodziny.
Było smacznie, i radośnie!
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.